Cases‎ > ‎

Telefoonkosten

Eén van onze klanten kwam met de vraag of we geen oplossing hadden voor de zware communicatiekosten. Dit zakenkantoor belde frequent met de buurlanden en tevens hadden alle medewerkers een heel hoge gsm-rekening. Om de klanten beter van dienst te kunnen zijn waren de GSM nummers van de medewerkers ook beschikbaar voor de klanten.

Een heel goede zaak, maar als de klant belde op het gsm-nummer, belde de medewerker terug met zijn GSM, met een hogere kost als gevolg.

Via het inrichten van een VOIP omgeving met PBX kan de klant nu niet alleen genieten van een lagere maandelijkse kost, maar bovendien heeft men geen zware investeringen moeten doen om dit voor elkaar te krijgen. De enige investeringen waren het verhogen van de internetlijn en aanschaf van nieuwe telefoons.

De maandelijkse kost voor communicatie is met 63% gedaald.

Door het toevoegen van Fax2Mail konden we tevens de oude faxtoestellen, die aan vervanging toe waren, vervangen door een slimme oplossing. Niet alleen verliest men niet langer tijd met het verdelen, klasseren en kopieren van faxen. Maar bespaart men ook flink op papier, electriciteit en toner.

Kosten besparen is één zaak, maar als u er ook nog extra functionaliteit bij krijgt is het helemaal fantastisch.
  • Medewerkers zijn altijd bereikbaar tijdens kantooruren op hun kantoornummer, zelfs als ze buitenshuis zijn.
  • Voor de klanten buiten België zijn nummers uit hun eigen land beschikbaar, zo kunnen ook zij aan een lager tarief bellen.
  • Faxen zijn nu direct beschikbaar en zelfs te lezen op smartphones en tablets, ook buiten kantoor.

Comments