Cloud computing is dus snel inzetbaar en extreem schaalbaar. Het is een interessante manier om bepaalde IT middelen te gaan voorzien en op die manier de kosten onder controle te houden met behoud van flexibiliteit en uitbreiding van functionaliteit. 

Cloud computing, een veel gebruikte en misbruikte term, wat is dat nu ?

Cloud Computing is een IT term die een platform omschrijft dat via het internet, de cloud, te gebruiken is. De service moet schaalbaar, on-demand, pay-as-you go en breed beschikbaar zijn. (meer info...)

Wat heb ik als bedrijf hier nu aan ?

Cloud computing biedt u niet alleen flexibiliteit & kostenbesparing, het biedt ook veel meer functionaliteit. Cloud Computing is één van de bepalende technologiën voor het mogelijk maken van "het nieuwe werken".

Kostenbesparing ? Hoe zo ?

Bij Cloud computing is het kostenmodel gebaseerd op wat u gebruikt, niet op wat u misschien binnnen vier jaar nodig gaat hebben. Bij tradionele IT projecten gaat men vaak uit van een levensduur van de investering van 3 á 4 jaar. De hardware wordt dus ook daarvoor voorzien of minstens de uitbreidingsmogelijkheden. Iedereen weet dat zo'n voorziening moeilijk in te schatten is, gaan de zaken heel goed gaan of juist heel slecht ? Waar moet ik mij op baseren ? Dus veelal worden systemen gekocht die te groot of te klein zijn voor de noden, met een financiële kater achteraf.
Niet langer een probleem, met cloud computing kan u niet alleen uitbreiden wanneer nodig, maar ook verkleinen wanneer het minder goed gaat en zo de kosten binnen de perken houden. (meer ...)

Extra Functionaliteit, dat kunnen we zelf toch ook ?

Cloud Computing heeft als één van de basisprincipes dat het breed inzetbaar is, maw. te gebruiken op meerdere toestellen onafhankelijk van OS of zelfs formfactor. U gebruikt dus wat u wil, waar u wil en wanneer u wil of het nu op uw smartphone, tablet, laptop of desktop is. Thuis, onderweg, op zakenreis of indien nodig op vakantie. Er is niet langer de verplichting om te kiezen voor Apple® of Windows®  machines, de keuze is vrij. (meer ...)

ANY DEVICE, ANYWHERE & ANYTIME

Interesse of vragen ? Contacteer ons via onderstaande gegevens, via ons formulier of op info@p-square.be