Het Nieuwe Werken

Terug een veel gebruikte nieuwe term, wat houdt het nu echt in ? Is het iets voor uw bedrijf ?

Het Nieuwe werken verandert structureel en op structurele wijze de manier waarop u gaat werken. Bij werken denken we nu met zijn allen aan naar kantoor of het bedrijf gaan om daar van moment van aankomst tot wanneer we 's avonds naar huis gaan te werken.

Moet er dringend nog iets af, dan blijven we langer of proberen zo goed en zo kwaad mogelijk het werk mee naar huis te nemen om daar verder te werken, 's avonds blijkt de VPN verbinding toch niet goed te functioneren, dus neemt u na wat uren te verspillen de beslissing 's morgens wat vroeger naar kantoor te gaan. Of 's anderdaags moet u nog snel de documenten overzetten via de usb stick, of overkopieren van de laptop, ...

Het Nieuwe Werken is slimmer en efficiënter werken, werken onafhankelijk van tijd en plaats via het internet.

Met het nieuwe werken kan u samenwerken op afstand, productiever gaan werken door uw tijd efficiënter in te delen. De basis hiervoor is vertrouwen en resultaat. In plaats van uw werknemers te betalen voor een bepaalde tijd, betaalt u ze voor een bepaalde taak of workload uit te voeren. De werknemer krijgt dus binnen afgesproken grenzen de mogelijkheid en vrijheid om zijn werk in te delen en te bepalen waar hij werkt.

De nieuwe ICT technologieën maken het nieuwe werken mogelijk, de maatschappelijke ontwikkelingen maken het wenselijk

Maar wat hebt u er nu als bedrijf of bedrijfsleider aan om hiervan gebruik te gaan maken ? Naast het feit dat deze nieuwe invalshoek de efficiëntie en productiviteit gaan verhogen bespaar je niet alleen een hoop geld maar krijg je ook extra functionaliteit.

Niemand houdt echt rekening met hoeveel een werkplek kost, berekeningen door het NFC bij onze nooderburen houden het voorzichtig op 10.000€ per jaar per werkpost. Dat is een hoop geld denkt u, maar als u nadenkt over alle verschillende kosten zoals huur, electriciteit, verwarming, nutsvoorzieningen, ... dan beseft u zelf al snel wat het u kost. Dit is niet de enige besparingspost die u door het nieuwe werken verkrijgt.  Verder tonen onderzoeken en enquetes aan dat werknemers uit bedrijven die op deze manier werk organiseren, het enorm aantrekkelijk vinden en veel minder doorloop hebben, wat ook weer een hoop scheelt in opleidings- en recruteringskosten.