VOIP (Voice over IP) of IP telefonie

Dit is een technologie waar men het anloge telefoonverkeer omzet naar IP (Internet Protocol). Dit houdt in dat u dus niet langer een telefoonaansluiting nodig hebt maar enkel een internetlijn.  Het internet wordt aldus ingeschakeld om spraak te transporteren, het voordeel hiervan is dat u dus niet langer vasthangt aan één plek voor de aansluiting maar gewoon internet nodig hebt. U kan u dan aanmelden en telefoons op uw gebruikelijk nummer ontvangen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw VOIP oproepen te ontvangen :
  • via softphones, dit zijn applicaties die u op uw computer of laptop installeert, als het programma loopt is het klaar oproepen te ontvangen of te maken. U maakt natuurlijk best gebruik van een 'headset' of koptelefoon met ingebouwde microfoon.
  • via SIP compatibele telefoontoestellen, deze zien er uit als gewone toestellen maar zijn voorzien van een data of netwerkaansluiting. Na het instellen van de parameters zijn ze te gebruiken zoals u gewoon bent.
  • via apps op uw smartphone, u kan zelfs uw nummer meenemen waar u wil, met mobiel breedband internet is uw bedrijfsnummer overal bereikbaar, als u dus een belangrijk telefoontje verwacht hoeft u niet langer op kantoor te blijven. Neem uw nummer gewoon mee.
Kwalitatief hoeft u niets te vrezen met de juiste VOIP provider en apparatuur merkt u en uw klanten helemaal niet dat u van deze technologie gebruik maakt. Maar wat zijn de voordelen hier nu van :

  • nomadisch nummer, echt overal bereikbaar op uw kantoor- of bedrijfsnummer
  • u bent niet langer verplicht om uw GSM nummer aan iedereen door te geven, u bent immers ook bereikbaar op uw VOIP-nummer. Zo wordt u niet langer op uw GSM gestoord wanneer u dat niet wenst (vakantie, weekends, 's nachts, ...)
  • veel lagere belkost per minuut, soms tot 70% goedkoper dan traditionele nummers
  • mogelijkheid meerdere (internationale) nummers te koppelen aan uw account. Doet u veel zaken in Nederland of Frankrijk, waarom uw klanten niet de mogelijkheid geven u te bellen op een voor hun lokaal nummer. Het telefoontje komt op uw gewone nummer aan. Dit voor enkele euros per maand en met keuze uit meer dan 60 landen.
  • uitbreidbaar tot een echte centrale of PABX, zonder de gebruikelijke hoge investeringen.
VOIP nummers zijn al beschikbaar vanaf enkele euros per maand, inclusief belwaarde naar 50 landen. Waar wacht u nog op om uw belkosten onder controle te houden, neem contact met ons of mail info@p-square.be